Könyvelési Szolgáltatások már 25 éve … Óbudán
könyvelőirodánk már Gödöllőn is

Hírek

Katás egyéni vállakozó - társas vállakozói jogviszony mellett
Beterjesztették és elfogadták, a 2016 évi adóváltozásokat, melyek közül a legfontosabbak:
Hírlevelünben a 2014-et érintő legfontosabb változásokat foglaltuk össze.
Mivel a Civil törvény tavalyi változásai a gyakorlatban is kezdenek már körvonalazódni ezért időszerűnek láttuk a civil szervezetekre vonatkozó szabályok újbóli összefoglalását.
December 15-ig jár 50 ezer forint támogatás a pénztárgépcseréhez
Hétfőn rábólintott a parlament az adórendszert módosító javaslatokra, amelyek többek között érintik a foglalkoztatást, a kiscégeket, az áfafizetést, az illetékfizetést és az iparűzési adót.
Érdemes áttérni a pénzforgalmi szemléletű Áfa fizetésre azoknál a kkv-nál akik havi bevallók és a kiállított számla ellenértékének befolyása után ebből az összegből szállítóikat is kifizetik. Így nem kerülnek abba a helyzetbe, hogy a sok kiszámlázott, de még le nem járt vevői követelés miatt hirtelen nagyon sok Áfát kell fizetniük.
A kisvállalati adó (kiva) lényegében áfaszerű adó, a kisadózó vállalkozások tételes adója (kata) pedig hatmilliós árbevétel közelében nagyon előnyös - mondták el a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakértői egy CompLex Kiadó által szervezett konferencián. Az új adók fehéríthetik a gazdaságot, és a multik és a kkv-k közötti esélyeket is kiegyenlítheti.