Könyvelési Szolgáltatások már 25 éve … Óbudán
könyvelőirodánk már Gödöllőn is

Új pályázatok nyílnak a vállalkozások előtt - 3,3 milliárd forint a tét

A magyarországi kkv-k és beszállítók számára két uniós pályázat indul még az idén. A HITA 2011-ben működésére 2,3 milliárd forintot fordíthat, szakmai tevékenységére pedig 1,1 milliárd forint áll rendelkezésre.

A 2011 . január 1-jén létrehozott Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) 2011-ben működésére 2,3 milliárd forintot fordíthat (amelyből mintegy 90 millió forintot zároltak), szakmai tevékenységére pedig 1,1 milliárd forint áll rendelkezésére - derül ki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter Oláh Lajos szocialista országgyűlési képviselő kérdésre a közelmúltban adott válaszából. Eredetileg ennél mintegy 500 millió forinttal több állt rendelkezésre az adott célelőirányzatban, de az év közbeni zárolás ennyit tett ki.

Ebből az összegből a HITA tervezi a kereskedelemfejlesztési pályázat lebonyolítását, valamint 398 önálló szakmai program megvalósítását.

Mivel az NGM 2012-es költségvetése még nem végleges, nem lehet tudni, pontosan milyen irányba változik majd a háttérintézmények költségvetése. Azt azonban garantáljuk, hogy a HITA kiemelt fontosságú szakmai intézményként - a költséghatékonyságra való törekvés mellett - a következő években is magas színvonalon működik majd - írta a miniszter.

A külgazdasági kapcsolatok elősegítése érdekében rendelkezésre álló uniós pályázati forrásokat érintően két fontos változás történt - írta Matolcsy. Egyrészt a kis- és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatására még ebben az évben pályázati kiírást jelentetnek meg egymilliárd forintos keretösszeggel. Másrészt egy változtatásnak köszönhetően 27 milliárd forint keretösszeggel a magyar beszállítókat támogató program indul, amely kiemelten célozza a magyarországi vállalkozások exportképességének javítását, nemzetközi piacokon való jelenlétük megerősítését - olvasható a levélben.


Könyvelés - bérszámfejtés - adótanácsadás - pályázatírás - hatóság előtti képviselet