Könyvelési Szolgáltatások már 25 éve … Óbudán
könyvelőirodánk már Gödöllőn is

Az iskolakezdési támogatásról

A munkáltató a munkavállalójának, a társas vállalkozás a személyesen közreműködő tagjának béren kívüli juttatásként, gyermekenként legfeljebb 27.900 forint iskolakezdési támogatást adhat a közoktatásban részt vevő gyermekre, tanulóra tekintettel.

A munkáltató a munkavállalójának, a társas vállalkozás a személyesen közreműködő tagjának béren kívüli juttatásként, gyermekenként legfeljebb 27.900 forint iskolakezdési támogatást adhat a közoktatásban részt vevő gyermekre, tanulóra tekintettel. A juttatásban a családi pótlékra jogosult szülő, gyám és a vele közös háztartásban élő házastárs is részesülhet. A juttatás értékének 1,19-szerese után a 16 százalékos személyi jövedelemadót és a 10 százalékos mértékű egészségügyi hozzájárulást a munkáltatónak kell megfizetnie, más közteher sem a juttatót, sem pedig a magánszemélyt nem terheli.

Iskolakezdési támogatásnak a tanév első napját megelőző és az azt követő 60 napon belül – tankönyv, taneszköz, ruházat formájában – adott juttatás minősül, mely történhet a munkáltató nevére szóló számla megtérítésével, illetve utalvány formájában is.