Könyvelési Szolgáltatások már 25 éve … Óbudán
könyvelőirodánk már Gödöllőn is

Hírek

November 1-jétől 13 forinttal, 110 forintra emelkedik a gázolaj jövedéki adója, és nő a szeszes italoké, valamint a dohánytermékeké is. A mai mérték öt-, illetve hatszorosára emelkedik a pénznyerő játékautomaták tételes adója, és január 1-jétől megadóztatják az online szerencsejátékot is - jelentette az MTI.
A magyarországi kkv-k és beszállítók számára két uniós pályázat indul még az idén. A HITA 2011-ben működésére 2,3 milliárd forintot fordíthat, szakmai tevékenységére pedig 1,1 milliárd forint áll rendelkezésre.
Lényegében háromkulcsossá alakítja az szja-rendszert a kormány − csak éppen nem így hívja. A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye szerint egy átmeneti javaslatot nyújt majd be a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanácsnak − amellett hogy 92 ezer forintos minimálbérre és 108 ezer forintos garantált bérminimumra tesz ajánlást.
Az Országgyűlés hétfőn este úgy döntött, egyes esetekben lehetővé teszi a devizahitelek egyösszegű, rögzített árfolyamon - svájci frank esetében 180 forinton - történő végtörlesztését. Közben nyilvánosságra került Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter osztrák gazdasági miniszternek küldött levele, amiben azt írja: a devizahitelesek tizedére vonatkozna az árfolyam. Lesz pozitív adóslista is.
Az álláskeresési ellátás változására vonatkozó jogszabályi módosítás szeptember 1-jétől lesz hatályos; az álláskeresők maximum a minimálbért kapják majd meg.
A személyi jövedelemadóról szóló - többször módosított - 1995. évi CXVII. törvény 82. § (2) bekezdése arra kötelezi az Adó- és Pénzügyi Ellenorzési Hivatalt, hogy havonta tegye közzé a tárgyhónapban a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolással kapcsolatosan alkalmazható üzemanyagárat.